maandag 4 november 2013

Huidverzorging: Exfoliëren & Scrubben

6 opmerkingen:
 

Eerder schreef ik over de basics van huidverzorging en over serum.
Vandaag ga ik het hebben over exfoliëren en scrubben.


Scrubben en exfoliëren zijn allebei manieren om dode huidcellen van je huid te verwijderen maar wat is het verschil tussen scrubben en exfoliëren?

Een scrub is mechanisch en exfoliëren is chemisch. 

Een scrub bevat harde deeltjes die met bewegingen de dode huidcellen verwijderen. Vaak bestaat een scrub uit zout of suiker. Wees wel voorzichtig met een scrub. Gebruik geen lichaamsscrub voor je gezicht maar pak een aparte gezichtsscrub. Let ook op dat de scrub niet te grof is voor je huid. Het word aangeraden om een je huid 1 of 2 keer per week te scrubben en niet vaker want dan kan je de huid kapot maken. 

Met exfoliëren verwijder je ook de dode huidcellen maar dan op een mildere manier. Vaak bevat een exfoliant fruitzuren die de dode huidcellen van je huid af weekt. Fruitzuren zorgen voor een mooie, gezonde, egale en stralende huid.
Het voorkomt verstopping van de talgklieren, verminderd pigmentvlekken en houd vocht vast.
Exfoliëren maakt je huid gevoeliger voor licht dus wanneer je je huid heb geëxfolieerd is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. 
Het is dus beter om je huid te exfoliëren dan te scrubben maar de meeste pakken toch sneller een scrub omdat ze vaak goedkoper zijn en meer bekend zijn dan een exfoliant.

Een van m'n favoriete peelings is de Decubal peeling.

Wat gebruik jij, een scrub of een exfoliant?

xoxo

6 opmerkingen:

 1. die creme peeling van balea lijkt mij geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi artikel. Ik pak ook eerder een scrub.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruikte altijd graag een scrub en masker in 1. Dit was er gewoon een van de HEMA. Deze is me jarenlang goed bevallen. Nu vind ik het toch wat onhandig om een scrub en masker in één te gebruiken. Ik gebruik nu een masker van Ici Paris XL huismerk. Deze is lekker vol voor mijn droge huid. Ik gebruik wel iedere ochtend een exfoliant van Clinique (7 days scrub). Deze is best mild en kan ik met mijn droge huid gerust iedere dag gebruiken!

  Liefsxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meestal gebruik ik een scrub hoewel exfoliëren voor mijn huid beter zou zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb heel erg last van acne op m'n wangen. Hebben jullie tips voor me om dit te behandelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ellen, de tips die ik je kan mee geven zijn goed reinigen en vooral niet gaan knijpen want dan houd je littekens over. Je zou kunnen kijken naar producten die geschikt zijn voor acne maar gebruik ze alleen op de plekken waar je acne heb. Je zou ook naar een schoonheidsspecialiste kunnen gaan. Zij weten precies hoe ze je acne kunnen aanpakken. Succes!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff