vrijdag 18 oktober 2013

Huidverzorging: De basics

12 opmerkingen:
 


Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten producten en merken om je huid mee te verzorgen dat je door de bomen het bos niet meer zit. Vandaag vertel ik jullie wat de basics zijn van huidverzorging.


Het aller belangrijkste qua huidverzorging is reinigen en hydrateren. 

Reinigen: Wanneer je je huid niet goed reinigt ontstaan er onzuiverheden en dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk dat je je huid 2 keer per dag goed reinigt. Haal s'ochtends een watje met tonic over je gezicht heen om de afvalstoffen en dode huidcellen te verwijderen. Je neemt alles beter op wanneer het goed schoon is. S'nachts heeft je huid te tijd om te herstellen. Haal daarom elke avond voordat je gaat slapen al je make-up eraf. Wanneer je dit gedaan heb kan je huid weer "ademen". Je make-up verwijderen kan je met een lotion of olie doen. Vergeet ook je hals en je decolleté niet.
Wrijf niet te hard bij je ogen. De huid rond je ogen is dun en gevoelig. Door zo min mogelijk te wrijven voorkom je eerder lijntjes rondom de ogen.



Hydrateren: Nadat je je huid heb gereinigd is het tijd om de huid te hydrateren, zo houd je je huid soepel.
S'ochtends gebruik je een dagcrème met spf. Dit beschermd je huid tegen de zon. Zelfs wanneer de zon niet schijnt is hij er toch wel dus kies voor een crème met minimaal spf 15. Het is ook belangrijk dat je de huid rondom je ogen goed beschermd en voedt. Gebruik daarom ook een oogcréme met een spf erin. 
S'avonds gebruik je een vollere creme dan s'ochtends want s'nachts verliest je huid vocht tijdens je slaap en heeft je huid dus extra hydratatie nodig. Je kunt ook ipv een crème een gezichtsolie gebruiken.
Ook s'avonds kan je een oogcreme aanbrengen. Breng deze met zachte kloppende bewegingen aan. 




Dit is de basis voor een huidverzorging. Ik zal binnenkort ook artikelen maken met extra's rondom huidverzorging.

Wil je een review over één van de producten lezen? Zet het in de comments!


xoxo


 


12 opmerkingen:

  1. Ik vind het altijd zo fijn voelen als mijn huid goed gereinigd is, ik gebruik momenteel de reinigingslotion en melk van Collistar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan dus nooit een dagcrème vinden met SPF die ook geschikt is voor mijn vette huid...altijd zijn die crèmes te vet en een oogcrème met SPF ken ik zelfs niet (tenminste niet in de voor mij betaalbare versies)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Olaz serum en dagcreme heeft een spf 15 en is gemakkelijk in de drogist te vinden. Olaz is altijd wel ergens in de aanbieding ;) Ik heb een review over de creme geschreven.

      Verwijderen
  3. Is de vitamine E lijn van the body shop fijn? Ik heb daar namelijk vaker over gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die micellaire lotion van RoC heb ik pas opgebruikt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. followed.. waiting for you to follow back.
    xx
    daniella
    simplybeautifulelegant.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ugh ik zou hier ook dringend mee moeten beginnen. Ben net de 23 gepasseerd en sommige vrouwen beginnen op 25 al lijntjes te krijgen! Goed basis artikel dus :p

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff