donderdag 18 juli 2013

Verantwoord zonnen als een baas!!!

3 opmerkingen:
 

Het is eindelijk zomer in Nederland en dat betekend dat we massaal met z'n alle in de zon gaan liggen bakken. Heerlijk maar bescherm jij je wel goed genoeg tegen de zon?
Ik heb voor jullie een aantal tips om verantwoord te zonnen als een baas!!


We weten allemaal dat wanneer je in de zon gaat, je je huid goed moet beschermen tegen de UV stralen. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 4 Nederlanders die huidkanker krijgen dat mede veroorzaakt word door te veel, te lang en onbeschermd in de zon te liggen.
Ook blijkt 90% van de rimpels te komen door de zonnenstralen.

Welke factor je nodig heb, hangt af van het pigment dat jij in je huid heb.
Ben je heel licht en verbrand je snel, kies dan voor een hoge factor.
Ben je licht/getint en verbrand je nauwelijks tot nooit kan je kiezen voor een wat lagere factor.
Voor je gezicht raad ik altijd SPF 50 aan want zoals ik al vertelde is 90% van de rimpels veroorzaakt door de zon en die willen we natuurlijk niet ;)

Hieronder heb ik een aantal tips en feitjes over zonnen:

 • Smeer je een halfuur voordat je de zon in gaat alvast in. Wanneer je in de zon zit, smeer je dan elke 2 uur opnieuw in. 
 • Ga tussen 13:00 en 15:00 niet volop in de zon zitten maar zoek juist de schaduw op. Rond deze tijdstippen is de zon het felst en is de kans op verbranden heel groot.
 • Ga gelijk uit de zon wanneer je huid vreemd reageert bijvoorbeeld jeuk, snelle verbranding of uitslag.
 • Uit onderzoek is gebleken dat mensen die te veel in zon zitten een vitamine D te kort hebben. Gelukkig zit er in voeding vitamine D en kan je ook eventueel vitamine D tabletten slikken.
 • Ook je ogen kunnen beschadigd worden door de UV van de zon. Draag daarom een zonnebril met een goede UV- filter.
 • Gebruik altijd aftersun en niet alleen wanneer je verband ben. Een aftersun hydrateert en kalmeert de huid.
 • Bescherm ook je haar wanneer je in de zon gaat, zeker wanneer je je haar heb geverfd. De zon droogt je haar uit, maakt het statisch waardoor je haar sneller afbreekt. Je haar beschermen in de zon doe je door een pet, hoed of doek op je hoofd te dragen. Er zijn ook shampoo's, sprays en maskers de je haar beschermen tegen de zon.
 • Breng voordat je naar buiten gaat, een beetje haarmasker in de punten van je haar en doe je haar omhoog in een knot. Zo blijven je punten de hele dag door goed gevoed en kunnen ze niet uitdrogen.
 • Drink groene thee. Het zit bomvol antioxidanten en het beschermd je huid tegen de UV stralen. 
 • En natuurlijk: Veel drinken, en daar bedoel ik geen alcohol mee ;) Zorg dat je voldoende vocht binnen krijg. Zo heb ik in de zomer altijd een flesje water of limonade bij de hand.
Dit zijn de producten die ik zoal gebruik wanneer ik de zon zit of in de zon heb gezeten.

Hoe bescherm jij je in de zon?

Wil je een review over een van de producten hierboven, zet het in de comments!


xoxo

3 opmerkingen:

 1. Wat een goed informatief artikel! Ik smeer me altijd goed in en ga niet eens expres liggen zonnen. Ik kan me ook ontzettend opwinden over mensen die onbeschermd gaan zonnen, zeker over kinderen want die kunnen er zelf niets aan doen. Goed artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die biodermal zonnecreme voor het gezicht heb ik ook! Echt een aanrader. Verder heb ik meestal een hoge factor voor mijn lichaam en zit ik niet in de zon tussen 12 en 3.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff