maandag 28 oktober 2013

Huidverzorging: Serum

9 opmerkingen:
 

Vorige week schreef een artikel over de basics van huidverzorging. Vandaag wil ik het hebben over serum. Wat is een serum en heb je het nodig in je verzorgingsroutine?


Wat is een serum?
Een serum heeft een dunnere substantie dan een gewone crème en het heeft hoger/sterk geconcentreerde ingrediënten. Dit kan je als extra stap toevoegen aan je huidverzorging. Vaak word gedacht dat een serum meer bedoeld is voor de wat rijpere huis maar dat is absoluut niet zo. Elke huidsoort heeft hier baat bij. Een serum is niet vet en laat geen plakkerig laagje achter op je huid.

Wat doet een serum?
De meeste serums zorgen voor een betere huidconditie. Het geeft je huid een boost. Ook kan een serum voor een liftend effect zorgen. 
Het geeft de huid extra hydratatie zonder het vet te maken en het laat de gevoelige of doffe huid stralen.

Hoe gebruik je een serum?
Een serum kan je zowel s'ochtends als s'avonds aanbrengen. Je brengt het aan nadat je je huid heb gereinigd en voor je dag of nacht verzorging. Vaak word aangeraden om het met kloppende bewegingen aan te brengen maar als je het liever smeert kan je het beter van binnen naar buiten uit smeren. Dit zorgt voor het liftende effect.
Je kan een serum ook als kuur gebruiken door het tijdelijk een aantal weken achter elkaar te gebruiken.
 Sinds een paar maanden gebruik ik elke ochtend en avond een serum. S'ochtends gebruik ik de Olaz zichtbaar regenererend serum en s'avonds het nacht serum wat special voor de nacht is bedoeld.
Ik heb een vochtarme huid en merk dat mijn huid hier ontzettend veel baat bij heeft. Mijn huid is enorm opgeknapt en droogte lijntjes zijn zo goed als helemaal weg.
Serum heb je van verschillende merken in verschillende prijsklassen.

Mocht je een review over een van de 3 serums willen terug lezen, zet het in de comments!!

Gebruik jij serum?

xoxo

9 opmerkingen:

 1. Ik heb een mini serum van Estée Lauder, maar het enige wat ik daarvan wist, is dat het na de reiniging en voor de dag/nachtcreme aangebracht moet worden. Wel fijn om te lezen wat het nu precies voor de huid doet en hoe je dit het best kunt aanbrengen. Ik ben heel benieuwd naar reviews over de Olaz serums.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb er een van Chanel en die is fijn, meer gebruik ik niet =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog steeds op zoek naar het perfecte serum. In sommige zitten namelijk siliconen en daar kan mijn gevoelige huid niet tegen. Dus als iemand een tip heeft....Ben wel heel benieuwd naar die van the Body Shop. Leuk artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik volg je nou ook op Bloglovin'!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik ook serums. Momenteel die van Biocura (dat is meer een gel) maar het ook L'Oreal Revitalift gebruikt en die was ook erg fijn. Heb ook nog een Niveau staan en die is weer totaal anders dan de Biocura en de Revatalift, meer creme-achtig...ik prefereer toch duidelijk de doorzichtige (gel)versies met mijn vette huid dus Biocura en LÓreal gaan in de herhaling en ik denk Nivea niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik momenteel Clinique Pore Minimizer serum 's morgens en 's avonds het Kiehl's Midnight Recovery Concentrate.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben eigenlijk wel benieuwd naar alle drie de serums. Ik gebruik de laatste tijd mini's die ik nog in de kast heb liggen, maar ben over geen alleen echt tevreden

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff