vrijdag 8 maart 2013

Tips voor elk huidtype

4 opmerkingen:
 
Of je nou een droge, gevoelige, gecombineerde of vette huid heb, in dit artikel heb ik voor elk huidtype een paar kleine tips.

Droge huid
Een droge huid voelt vaak trekkerig aan, heeft droge vlekjes of velletjes en is vaal.

Reinigen:
Maak je huid schoon zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Gebruik een zachte reinigingsmelk. Gebruik je liever een facewash? Gebruik dan een zeepvrije variant.

Voeden:
Hydrateer je huid met een rijke romige creme. Het ingrediënt hyaluronzuur helpt je vochtbalans op peil te houden.
Je huid heeft dorst en kan er dus droog en vaal uitzien. Wekelijks eens masker met aloëvera en vitamine E lest de dorst wat extra en geeft je een mooie glow.
Gebruik s'avonds als nachtcreme, amandel olie. Dit doet wonderen voor de droge huid.
Ik heb zelf een droge huid en wanneer ik amandel olie als nacht creme gebruik, is de volgende ochtend mijn huid super zacht en gevoed.
Pure arganolie of shea butter werken ook goed voor de droge huid.

Vette huid
Een vette huid kun je herkennen aan grove zichtbare poriën (duidelijk zichtbare grote "gaatjes"in de huid), een glimmend gezicht en best vaak last van pukkeltjes.

Reinigen:
Gebruik een zachte facewash die geschikt is voor de vette huid. Zoek op de ingrediëntenlijst naar salicylic-acid. Dit word ook wel salicylzuur genoemd.
Dit bestrijdt overtollig talg (het vettige laagje op je gezicht), waardoor je poriën verstopt raken. Zo voorkom je pukkeltjes.
Gebruik nadat je je gezichts heb gereinigd een lotion. Deze zorgt er voor dat je huid weer in balans is.
In de winkel vind je talloze producten die geschikt zijn voor de vette huid.

Voeden:
Ook als is je huid vet, toch heeft het vocht nodig. Een dagcreme overslaan kan je huid nog vetter maken. Een niet-vette vochtinbrengende creme geeft je huid een boost. Kies voor een vetvrije, matterende dagcreme.
Kies een keer in de week voor een reinigend maskertje voor de vette huid. Bijvoorbeeld een kleimasker. Dit geeft je huid een oppepper.
Een tip die een amerikaanse youtube blogger vertelde: Gebruik s'avonds een olie op je huid. Het klinkt misschien raar om een vettig product op een vette huid aan te brengen maar doordat je een vettig product aanbrengt maakt je gezicht minder vet aan omdat er al een vettig laagje op de huid ligt.

Gecombineerde huid
Een gecombineerde huid is vaak vettig op de t-zone en de rest van de huid is droog. Kies voor producten die niet te agressief zijn voor je huid en die je huid weer in balans brengen.

Reinigen:
Ga voor een milde facewash. Deze pakt de vette gedeeltes aan zonder de droge plekjes nog droger te maken. Ook kun je kiezen voor een watje met reinigingscreme. Gebruik daarna een watje met alcoholvrije lotion/toner om je huid weer in balans te krijgen.

Voeden:
Gebruik een luchtige gezichtscreme met een mousse-achtige structuur. Deze is niet te zwaar voor je vette plekjes en geeft een fijne, luchtige vochtboost aan de droge gedeeltes van je huid.
Gebruik voor de vette plekjes matteerende doekjes. deze blotting papers kan je gemakkelijk meenemen in je tas om zo vette glansplekjes onder controle te houden gedurende de hele dag.
Producten met vitamine A helpen om de huid weer in balans te brengen.
Je kunt producten gebruik die geschikt zijn voor de gecombineerde huid of producten voor beide huidsoorten. Zowel voor de droge huid als voor de vette huid.

Gevoelige huid
Een gevoelige huid reageerd snel op invloeden van buiten af of op heftige producten. Gebruik dus geen agressieve producten maar kies voor zachte producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn. Je huid moet gekalmeerd en verzorgd worden.

Reinigen:
Je huid schoonmaken is een must om deze stralend te houden. Maar jouw huid heeft zo min mogelijk gerommel nodig. Maar het een keer per dag goed schoon met een melkachtige creme voor de gevoelige huid. Kies altijd voor parfumvrij en alcohol vrij en zo natuurlijk mogelijk.

Voeden:
Pamper de gevoelige huid. Ga er voorzichtig mee om. Jouw gezichtscreme moet rust brengen, verkoelen en verzorgen. Ingrediënten zoals groente thee, kamille en sha butter geven rust en vocht te gelijk.

Ik hoop dat je wat aan deze informatie heb.
Heb jij nog tips?

xoxo

4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff