zaterdag 7 september 2013

Tips om een no-buy vol te houden.

6 opmerkingen:
 


Vorige week post ik een artikel waarin ik jullie vertelde dat ik op een no-buy zit.
Nu leek het mij wel leuk, en voor degene die ook op een no-buy zitten, handig om een aantal tips met jullie te delen om je no-buy wat langer en gemakkelijker vol te houden.
Benieuwd naar wat jij kan doen als je op een no-buy zit?


1. Bedenk voor jezelf een goede reden waarom jij op een no-buy zou willen gaan en sta ook écht achter deze reden. Als je hier niet volledig achter staat heb je sneller de kans dat je de no-buy opgeeft. Wanneer je hier wel volledig achter staat, is de kans op slagen of langer volhouden een stuk groter. 

2. Stel een doel voor jezelf. Bijvoorbeeld: "Ik koop geen mascara's meer omdat ik er nog zoveel heb liggen maar, als de mascara's op zijn mag ik die ene dure mascara kopen". Of je stelt een project pan voor jezelf op. Dat houd in dat je 5 of 10 of meerdere producten uitzoekt, die je eerst op gaat maken. Pas als ze allemaal op zijn, mag je iets nieuws kopen.

3. Vermijd de winkels! Ook als je alleen even wil kijken naar de nieuwe collectie. De kans is groot dat je ongemerkt toch iets koopt en later als je thuis ben er spijt van krijgt. Ben je in de stad? Loop dan gewoon door. Ik weet zeker dat wanneer je door ben gelopen, je dit een goed gevoel geeft. 

4. Ruim je stash op. Wanneer je je stash opruimt en alles netjes en geordend heb opgeruimd is het een stuk overzichtelijker en zie je precies wat je hebt. Misschien kom je wel producten tegen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Of je komt producten tegen die je nog nooit heb aangeraakt. Zet deze producten in het zicht want wanneer je ze ziet ga je ongemerkt meer gebruiken.

5. Weet je zeker dat je het niet gaat volhouden? Pin dan bijvoorbeeld €50 en laat de rest thuis. Zo kan je niet meer uitgeven dan je hebt. Vaak is het toch makkelijk om alles te pinnen maar door het pinnen heb je niet direct door hoeveel je daadwerkelijk heb uit gegeven.

6. Ruilen. Heb je producten die je niet gebruikt? Misschien kan je hier een ander mee blij maken en heeft die ander net het ene product die jij heel graag wil hebben.
Glamourswitch en Glammarket of facebook zijn een van de vele ruil pagina's. Zo heb je toch dat ene fijne product zonder dat je er geld voor uit hoeft te geven.

7. Wees niet te streng voor jezelf en houd het leuk. Zo hou je je no-buy het langst vol.

En..... heb je het vol gehouden? Beloon je zelf! Koop die ene heerlijke parfum of die mooie blush. Jij heb je aan je no-buy gehouden en dat verdiend een beloning!!

Zit jij op dit moment op een no-buy of heb je ooit een no-buy gedaan? Deel jij ervaringen hier onder in de comments!!

xoxo

6 opmerkingen:

 1. dit heb ik eeeecht nodig! ik ga nu echt mijn best doen haha! thanks voor de tips

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tips! Kan ik wel gebruiken, thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips! Voor mij persoonlijk werkt het het best om vriendlief mee te nemen als ik de stad in ga, aangezien hij me meestal wel weet te overtuigen om niet met allemaal overbodige spullen thuis te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb je genomineerd voor het liebster award, kijk op mijn site voor meer informatie! Veel Liefs http://inspiiredbylife.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff